چند روز پیش متوجه شدم، شبکه اینترنت سازمان پژوهشهای علمی و صنعتی ایران (شبکه علمی) که یکی از دو شبکه اینترنت بزرگ کشور است (در ایران، شبکه دیتا و شبکه علمی موجود است)، از فیلترینگ جدیدی استفاده کرده که کلیه وبلاگهای بلاگر و پرشین بلاگ، مشمول این فیلترینگ می شوند.
بعد از کلی تعجب و ... مطمئن شدم که این اتفاق، واقعا افتاده. به همین دلیل، امروز با بخش فنی سازمان پژوهشها تماس گرفتم و در مورد این موضوع از مسئول فنی این شبکه سوال کردم.
مسئول اونجا گفت : ما یک لیست، از وزارت اطلاعات گرفتیم که مجبوریم همون رو اعمال کنیم. من گفتم : حداقل، پرشین بلاگ که خودش وبلاگهای بد رو مسدود میکنه. تازه بهترین مطالب و اخبار و اطلاعات علمی و آموزشی و خیلی چیزای مفید دیگه رو فقط میشه از توی وبلاگها پیدا کرد... گفتم : حتی شبکه دیتا هم این کار رو نکرده.
مسئوله گفت : این لیستیه که به ما دادن ... وبلاگهای خوب و بد، همه با هم میسوزن !!!!!!
....
آخرش خیلی راحت، شاید به خاطر اینکه من خیلی گیر داده بودم، پیشنهاد کرد که از no proxy استفاده کنم!!! من هم گفتم : قبلا این کارو کردم. اون هم گفت : پس به کارت ادامه بده و صداشم در نیار !!!!! ... تلفن رو قطع کردم.
پیشنهاد مسئول یک شبکه بزرگ کشور رو حال کردین؟ یعنی مسئولین، نباید با بررسی بیشتر، این کار رو انجام بدن؟ واقعا چرا فیلترینگ ایران با این همه بی فکری و بی برنامگی همراه بود؟
یکی از دست اندرکاران ایرانی یکی از سرورهای بزرگ آمریکا، وقتی به جشنواره وب و نشریات الکترونیکی تهران اومده بود، میگفت : سایت یا وبلاگی که حاوی متن خالی بدون عکس باشه، به هیچ وجه نباید فیلتر بشه. این جزو قانون فیلترینگه... میگفت : من وقتی لیست فیلترینگ ایران رو دیدم، خیلی تعجب کردم که چه سایتها و وبلاگهای خوبی فیلتر شدن...
البته سایتهای عبور کردن از این فیلترینگ هم روز به روز در حال افزایشه. اینم چند تا آدرس برای اونایی که میخوان وبلاگها یا سایتهای خوب و مفیدی رو ببینن که در چنگال پروکسی اسیر شدن :
http://www.afshin2.com
http://www.azadsho.com
http://www.bishtar.com
و ...
+ قالب وبلاگ هم به زودی عوض میشه...