نمونه تازه ای از یک ویروس خطرناک در اینترنت منتشر شد

نمونه تازه ای از یک ویروس خطرناک در اینترنت منتشر شد

کارشناسان می گویند مایدوم ممکن است تا حدود 30 درصد از تبادلات ای میلی را تشکیل دهد

 

نمونه تازه ای از یک ویروس موذی موسوم به "مایدوم" (Mydoom) که از طریق ای میل منتشر می شود، اینترنت را آلوده کرده است.

آخرین نمونه این ویروس که "مایدوم.بی" (Mydoom.B) لقب گرفته است، برای حمله به وب سایت های شرکت مایکروسافت و نرم افزارهای "اس سی او" (SCO) طراحی شده است.

این ویروس پس از ورود به دستگاه، خود به خود به کلیه آدرس های الکترونیکی موجود در آن دستگاه ارسال می شود.

"مایدوم" طی چند ماه اخیر از بزرگ ترین عوامل انتشار ویروس در اینترنت بوده است.

دسترسی غیرمجاز

مایدوم که فقط رایانه های مجهز به سیستم عامل ویندوز را آلوده می کند، علاوه بر ای میل از طریق شبکه های مبادله فایل، مانند کازا (ویژه مبادله فایل های موسیقی) نیز منتشر می شود و در صورتی که اجرا شود نرم افزاری به نام "ورودی مخفی" را روی دستگاه نصب می کند.

این نرم افزار امکان کنترل رایانه از راه دور را فراهم می کند و فرمان هایی را که از طریق اینترنت برای آن ارسال شده است اجرا می کند.

به گفته کارشناسان امنیتی، این نرم افزار به کسانی که ویروس را اراسال کرده اند امکان می دهد به رایانه آلوده به طور غیرمجاز دسترسی یافته و از آن برای از کار انداختن وب سایت ها استفاده کنند.

انتظار می رود حملات این ویروس از روز اول فوریه آغاز شود و تا روز 12 فوریه ادامه یابد.

گراهام کلولی، مشاور ارشد فنی شرکت نرم افزارهای ضدویروسی سوفوس گفت: "درحال حاضر فکر نمی کنم که نمونه تازه به اندازه نسخه بدنام اولیه (W32/MyDoom-A) خطرناک باشد، اما ما همچنان آن را زیر نظر خواهیم داشت."

صد میلیون ای میل آلوده

این ویروس که همچنین به "نووارگ" (Novarg) موسوم است، بزرگ تر و سریع تر از ویروس های "بلستر" (Blaster) و "سوبیگ" (Sobig) است که سال گذشته شیوع پیدا کرد.

به گفته شرکت فنلاندی "اف-سکیور" در امور امنیت شبکه، مایدوم طی 36 ساعت نخت انتشار بیش از صد میلیون ای میل را آلوده کرد.

این شرکت گفت: "تخمین های فعلی نشان می دهد که در حال حاضر حدود 20 تا 30 درصد کلیه نقل و انتقالات ای میلی در سراسر جهان ناشی از این ویروس است."

سازمان تحقیقات مرکزی آمریکا، اف بی آی، در این زمینه دست به تحقیقات زده و شرکت "اس سی او" برای یافتن عامل انتشار ویروس 250 هزار دلار جایزه تعیین کرده است.

مایدوم از ضعف های موجود در نرم افزار ویندوز بهره برداری نمی کند و ای میل های آلوده به آن تحت عنوان موسسات خیریه یا آموزشی ارسال می شود.

کسانی که این ویروس را دریافت می کنند باید از کلیک کردن و باز کردن آن خودداری کنند. کاربران همچنین باید اطمینان حاصل کنند که نرم افزارهای ضدویروسی آنها روزآمد است، تا در صورتی که ویروس رایانه را آلوده کرد نرم افزار ضدویروسی آن را شناسایی و منهدم کند.

کاربران همچنین می توانند ابزارهای رایگان برای مقابله با این ویروس را پیاده و اجرا کنند.منبع

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد